Lösningen knackade på dörren

Det var den kvinnliga listen ja.

Eller. Var det bara den där någon som var tvungen att ta tag i problemet?

Igår morse satt jag och suckade över träden på vår tomt. Suckade och beklagade mig. När jag suckat färdig och kaffet var slut började jag googla arborister. För vad det gäller mitt konstiga halvt hängandes träd gäller det ju inte trädfällning. Där behövs ju kunnig person för att reda ut hela härligheten.

Så. Googlade.

Ganska snabbt ramlade jag in hos ett par engagerade trädvårdare från grannorten. Klättrande trädvårdare som visade utförda arbeten inifrån hela Stockholmsområdet. Arbeten beställda av trafikverket. Kändes ju seriöst.

Men jag är ju lite feg. Och ni vet det där med telefonsamtal. Uhuh. Nej. Men ett litet tjusigt frågeställningsformulär kunde jag ju skicka in, tänkte jag och började bocka i svar på färdigställda frågor.

Vad är det för träd? Halvt hängandes, halvt upprätt. Pil? Ask?

Gäller det fällning? Njae.

Beskärning/ gallring. Njae.

Alltså. Det var ju inga raka svar jag kunde ge. Men. Skickade in. Med mailuppgifter. Telefonnummer? Tom ruta.

Sen glömde jag det. Och gick och skurade badrum på övervåningen. Innan någon knappt vaknat. När jag kommer ner för att hämta fönsterputs tittar trettonåringen häpet på mig. Är du hemma? Eh. Ja. Städar badrum. Någon var här och frågade efter dig. Pappa pratar med den där ute. Va?!

Hör det pratas från altan och kliver ut. God dag. Där är du ju. Världens trevligaste arborist tar mig i hand och berättar att han fick ju inget telefonnummer, men hade vägarna förbi. Maken hade lite förvånat, hade ju ingen aning om mitt inskickade formulär, lett honom in i trädgården. Visste ju ändå vad det handlade om.

Sen fick vi lära oss att det vi har på vår tomt är en hängask som fått spunk och börjat vöxa uppåt i ena ändan. Han hade aldrig sett något liknande. Och att han självklart kan hjälpa oss att få det tillrättalagt. Han såg även att en del av det hängande inte mådde så bra, men att det kunde han gallra lite och när det uppåtväxande försvann och lät solen nå fram skulle trädet nog börja må mycket bättre.

Maken drog sedan runt denne kunniga arborist till alla våra stora frågetecken och fick tankar och ideer på lösningar för lite allt möjligt. Och granen. Den kunde de lätt plocka ner samtidigt som de fixade asken. Vilken hjälte.

Så. Kvinnlig list eller bara någon som skulle ta tag i problemet? Strunt samma. Nu kom lösningen och knackade på dörren.

Eftersom jag vägrade ge mitt telefonnummer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s